Снимка ЕвропарламентътПритесненията са, че новите щамове поражда неминуема заплаха от намалена

...
Снимка ЕвропарламентътПритесненията са, че новите щамове поражда неминуема заплаха от намалена
Коментари Харесай

Председателят на Европейката комисия Урсула фон дер Лайен обсъжда варианти за ваксина срещу новия щам

Снимка Европарламентът

Притесненията са, че новите варианти поражда неизбежна опасност от понижена успеваемост на неотдавна утвърдените ваксини. 

Ето какво беше разисквано.

Председателят на Европейката комисия Урсула фон дер Лайен и изпълнителните шефове на фармацевтичните компании, с които Комисията подписа контракт за предплатено закупуване на ваксини против Covid-19, разискваха на видеоконференция нуждата от извънредно бързото създаване, произвеждане и регулаторно утвърждение на ваксини за новите варианти на вируса.

От Комисията разясняват, че появяването на новите варианти поражда неизбежна опасност от понижена успеваемост на неотдавна утвърдените ваксини и по тази причина е от основно значение подготовката за отговор против тях.

Затова Комисията ще сътвори работа на Европейски Съюз за подготвеност и отговор на изключителни здравни обстановки, който ще обезпечава по-структуриран метод за подготовката на пандемията.

Участниците във видеоконференцията, измежду които еврокомисарите по опазването на здравето Стела Кириакиду и вътрешния пазар Тиери Брьотон се схванаха, че службата ще оказва помощ за изпреварването на заканите и ще разпознава отговорите.

Индустрията ще спомага за подобряването на подготовката против пандемиите в средносрочна вероятност, както и за решаването на непосредствените провокации, свързани с Covid-19.

Вече е задействан пилотен отговор на подготовката за европейска био защита. Целта е да се финансира план за развиване на ваксини, както и да се очертаят мащабите на произвеждане в кратковременен и средносрочен проект, а задачите да се насочат към разновидностите на вируса.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР